Archiv receptů

  • Stupně propečení steaků

    Přidáno admin on Čt, 19/07/2012
    steak

    V minulém magazínu jste se mohli seznámit s jednotlivými druhy steaků. Dnes vás seznámíme s jednotlivými stupni jejich propečení. Většina lidí si své steaky nechává připravit někde mezi medium rare a medium well. Steakoví nadšenci si raději dopřejí jemně propečený, šťavnatý steak. V některých oblastech severní Ameriky dokonce existuje speciální „Chicago-style steak (v některých oblastech [...]

  • Waldorfský salát

    Přidáno admin on St, 18/07/2012
    salat-waldorf

    Podle jedné z nejslavnějších amerických kuchařek: American Century Cookbook byl tento salát poprvé připraven v roce 1893 vrchním číšníkem newyorského hotelu Waldorf Astoria Oscarem Tschirkem. Původní recept se skládal pouze z červených jablek, celeru a majonézy. V roce 1896 se pak recept poprvé objevil v kuchařce: Oscar of the Waldorf Cookbook. Spekuluje se však, že [...]