Cassoulet – slavný pokrm pocházející až z dob stoleté války. Angličané obléhali město Castelnaudary, a tak se obyvatelům města nedostávalo potravin. Byli nuceni uvařit vše, co jim nouze dovolila. Traduje se, že právě díky vydatnému pokrmu obyvatelé přemohli protivníky. Pokrm se skládá z největší části z fazolí a dále z masa, převážně z vepřového (kůžičky a [...]
Archiv receptů
-
Slavný pokrm Cassoulet
Přidáno admin on Po, 23/07/2012 -
Crêpes Suzette
Přidáno admin on Pá, 20/07/2012Podle originálního receptu jsou palačinky tenké přelité horkou omáčkou ze zkaramelizovaného cukru, pomeranče a koňaku. V restauracích se dnes před hosty flambují pomerančovým likérem Grand Marnier. Existují dvě verze původu tohoto dezertu. Palačinky měl poprvé připravit slavný francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier. Kuchař je měl pojmenovat podle francouzské herečky Suzanne Reichenbergové. Zajímavostí je, že Suzanne dostala [...]