Archiv receptů

  • Mousse au Chocolat

    Přidáno admin on Pá, 03/08/2012
    cokoladova-pena

    Pravý původ čokoládové pěny je neznámý. První písemná zmínka o tomto dezertu se údajně objevila na gastronomické výstavě konané v New Yorku a to již v roce 1892. Recept však byl zveřejněn až v roce 1897, v rubrice domácnost, v deníku The Boston Daily Globe. Někteří historikové ale přisuzují její vznik umělci Henri de Toulouse-Lautrec, [...]

  • Štýrský dýňový olej

    Přidáno admin on Čt, 02/08/2012
    olej

    Domovská oblast dýně leží v Jižní Americe a v jižní části Severní Ameriky, odtud se pak dostala do Evropy. Její pěstitelské oblasti v Evropě se dnes nacházejí v Rakousku, Slovinsku, Maďarsku a Rumunsku. Jedině Rakousko a část Slovinska však získalo chráněný geografický údaj pod názvem Štýrský dýňový olej. To tedy znamená, že se dýňová semínka [...]