Aneb pasta z lilků, která potěší jazyky milovníků arabské kuchyně. S touto skvělou pochoutkou se můžeme občas setkat v čajovnách, anebo arabských restauracích. Svým složením je velmi podobná humusu, ale liší se tím, že se místo cizrny používají lilky. Pro milovníky humusu, lilků a pikantních chutí je tento recept jako stvořený. Lilek u nás ještě [...]
Archiv receptů
-
Baba Ganoush
Přidáno admin on Po, 20/08/2012 -
Limetkový sorbet
Přidáno admin on Pá, 17/08/2012O tom, že se mléčná zmrzlina v Evropě objevila již v 16. století jste již mohli dočíst. Sorbet se od klasické zmrzliny liší chutí i přípravou. Mléčná a smetanová zmrzlina musí totiž obsahovat 2,5 – 8 % mléčného tuku. Zmrzlinový sorbet je naopak bez přidaného tuku a obsahuje minimálně 25 % ovocné složky – 15 % [...]