Archiv receptů

  • Kantaloupský meloun

    Přidáno admin on St, 22/08/2012
    kantaloupsky-meloun

    Skvělý pomocník v případě žízně a touhy po osvěžení. Název meloun pochází z řečtiny a v překladu znamená „velké jablko“. I díky tomuto překladu v nás meloun evokuje, že se jedná o ovoce, přesto tomu tak není. Meloun se řadí do plodové zeleniny do čeledi tykvovitých. Pro srovnání stejně jako okurky nebo tykve. Na trhu [...]

  • Salát tabbouleh

    Přidáno admin on Út, 21/08/2012
    tabbouleh

    Bulgurový salát tabbouleh původem z Libanonu a Sýrie, je snad tím nejznámějším pokrmem z bulguru. Burgul chcete-li burghul se nejčastěji používá v blízkovýchodních a středozemích kuchyních. Má vysokou nutriční hodnotu, a proto plnohodnotně nahradí rýži nebo kuskus. Oproti nim však obsahuje více vlákniny, minerálů i bílkovin. Často je používán jako příloha například v podobě tohoto lehkého a [...]