Tapenáda („pomazánka z oliv“) má dlouhou historii. Za dnešní podobu tapenády ale vděčíme vedoucímu restaurace „la Maison Dorée“ v Marseille. Ten totiž v roce 1880 vytvořil na svou svatbu originální směs z oliv, kaparů a filet z ančoviček. To všechno rozdrtil a následně smíchal s olivovým olejem a česnekem. Dnes existuje mnoho variant, v zásadě [...]
Archiv receptů
-
Tip na skvělé chlebíčky – tapenáda s tuňákem
Přidáno Veronika on Po, 02/11/2020 -
Tipy na halloweenské menu
Přidáno admin on Čt, 29/10/2020Halloween se slaví v předvečer Všech svatých, 31. října. A je to svátek spojený s čarodějnicemi, strašidly a tajemnem. Vyhrajte si se zdobením a strašidelnými názvy V anglicky mluvících zemích chodí děti v maskách koledovat a pořádají se tematické párty. I u nás je tento svátek stále více rozšířený. Pokud i vy letos hostíte hallowenskou [...]