Rukola (Rucola selvatica) je rostlina patřící do čeledi brukvovitých, je proto příbuzná s brokolicí nebo kapustou. Je charakteristická svou jemně pikantní chutí a díky tomu dokáže zpestřit saláty, těstoviny či rizota. Má drobné lístky podobné listům pampelišky, které se pouze otrhají, opláchnou a jsou připraveny ke konzumaci. Chuť mladých listů připomíná ředkvičku. Pokud má rukola lehce [...]
Archiv receptů
-
Rukolová polévka
Přidáno admin on Út, 04/09/2012 -
Vepřová panenka na grilované paprice
Přidáno admin on Po, 03/09/2012Papriky mají pozitivní vliv na zdravý chod lidského organismu. Posilují cévy a mírní bolesti žil, zpevňují vazivové tkáně, zlepšují zrak a podporují i krevní oběh. Mají také důležité místo v prevenci nádorových onemocnění. Nemusíte je ale vždy jíst jen v syrovém stavu. Zkuste si je například ugrilovat. Grilovanou papriku lze snadno připravit doma. V obchodě pro [...]