„Chilli con carne“ v překladu ze španělštiny vlastně znamená „chilli s masem“. Když se o tomto pokrmu hovoří, každému se hned vybaví americký Divoký západ. Toto jídlo si v Texasu vařili zlatokopové, když se potřebovali posilnit. Pokrm se rozšířil se rychle po celé Americe a není divu, že se původní recept po těch letech někam [...]
Archiv receptů
-
Chilli con carne
Přidáno admin on St, 19/09/2012 -
Zuppa alla Pavese
Přidáno admin on Út, 18/09/2012Zuppa Pavese je jednoduchá a velice výživná polévka pocházející z Lombardie, z oblasti Pávie. Traduje se, že ji prvně připravila žena farmáře pro králeFrancise I. zValoise v roce 1525. Tento francouzský král žádal o pomoc a azyl poté, co byl po prohrané bitvě u Pavie zajat králem Karlem V. Vyčerpaný a hladový král našel útočiště [...]