Empanadas přivezli do Argentiny Španělé na konci 19. století. Dnes jsou Empanadas argentinským národním jídlem a rozšířily se i do ostatních zemí Jižní Ameriky. Jedná se o zpravidla pšeničnou kapsu plněnou nejčastěji masem (šunkou, tuňákem a jinými rybami, mletým masem, zeleninou, sýry ale i ovocem). Obzvlášť vyhlášené jsou empanady z Galicie, kde se často plní [...]
Archiv receptů
-
Empanadas
Přidáno admin on Út, 25/09/2012 -
Caponata
Přidáno admin on Po, 24/09/2012Je to studený předkrm z postupně opečených lilků, řapíkatého celeru, rajčat a kaparů, jehož historie sahá pravděpodobně do starých řeckých časů. Jako v mnoha jídlech pocházejících z jižní Itálie lze i v tomto pokrmu objevit arabské kořeny. Caponata se dochucuje vinným octem a cukrem a nechá vychladnout. Má mnoho variant i s další zeleninou. Dnes [...]