Bacalhau znamená portugalsky treska, ale termín se konkrétně používá téměř výhradně pro sušenou nasolenou tresku a jídla z ní připravovaná, protože čerstvá treska se v Portugalsku konzumuje vzácně. Před použitím je nutno tresku namočit na den do studené vody. Portugalci znají tohle jídlo už od počátku 16. století, kdy začali lovit tresky u Newfoundlandu. Před [...]
Archiv receptů
-
Bacalhau à Gomes de Sá
Přidáno admin on Čt, 18/10/2012 -
Výherci soutěže o poukaz na kurz vaření
Přidáno admin on St, 17/10/2012Gratulujeme našim výhercům s nickem – Tybur, Vink a Provaz. Hezky si užijte kurz vaření Chefparade – škola vaření, to jsou kurzy vaření pro každého. Už není nutné cestovat za cizokrajnou kuchyní, stačí přijít na kurz vaření do Chefparade! Kromě originálních kurzů vaření ve všech možných podobách – klasické, s dětmi, soukromé oslavy, zajišťuje Chefparade [...]