“Picasso mezi cukráři”, takto neskromně je nazýván francouzský cukrář Pierre Hermé, který ve 20. století přivedl na svět konečnou podobu skvostné dobroty – macarons, neboli makronky. Pařížský cukrář Hermé znovu objevil známé sněhové pusinky a vytvořil z nich nebývalou pochutinu, na kterou jsou Pařížané ochotni vystát dlouhé fronty. Jde o dvě mandlové pusinky spojené krémem, [...]
Archiv receptů
-
Francouzské macarons
Přidáno admin on Út, 27/11/2012 -
Konfitovaná hovězí kližka
Přidáno admin on Út, 27/11/2012Kližka je část hovězího nebo telecího jatečného kusu. Hovězí kližka je část masa z nohy. Rozděluje se šlachovitou kližnatou část kýty (zadní kližka) a plece (přední kližka). Má vysoký obsah kolagenu, jehož rozvařením vzniká želatina. Je typická tmavě červenou barvou, která se odvíjí od stáří, pohlaví a kvality výživy dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, [...]