Již staří Egypťané používali kopr při bolestech hlavy a v antickém Římě třeli koprem svaly gladiátorů, aby měli v boji větší sílu. Do celé Evropy se kopr rozšířil za panování Karla Velikého. Původem je kopr orientální koření. V současnosti je díky snadnému pěstování rozšířen téměř všude. Kopr podporuje chuť k jídlu, má uklidňující účinky, je [...]
Archiv receptů
-
Bramborový salát s koprem
Přidáno admin on Út, 04/12/2012 -
Rybí polévka s jemně pikantní omáčkou
Přidáno admin on Út, 04/12/2012Touží váš mlsný jazýček o těchto Vánocích po netradičních pokrmech? Pak se pusťte do této jemně pikantní rybí polévky. Nemusíte na ni shánět kapří jikry ani hlavy. Stačí zkombinovat filety z ryb, jaké máte rádi. Pro 4 mlsouny: 3 lžíce olivového olee 2 cibule 9 stroužků česneku 2 rajčata 5 středně velkých brambor 2 špetky šafránu [...]