Kletzenbrot – tak se nazývá nejstarší rakouský vánoční moučník. Do češtiny ho lze přeložit jako křížalový chléb a jedná se vlastně o obdobu našeho biskupského chlebíčku. Jeho základem jsou sušená jablka či hrušky. Tento chléb se podává na štedrý den ráno a podává se s trouchou másla a marmelády. 250 g sušených hrušek nebo jablek [...]
Archiv receptů
-
Rakouský vánoční chléb
Přidáno admin on St, 12/12/2012 -
Wurstsuppe
Přidáno admin on St, 12/12/2012Velice jednoduchá zimní polévka pro všechny, kdo mají slabost pro jelita a jitrnice. Tato specialita je v sousedním Rakousku nazývaná jako Wurstsuppe nebo také Metzelsuppe. V mnoha rodinách se podává jako polévka štědrovečerní. Už jste ji někdy ochutnali? A chutnala Vám? Pro 4 mlsouny: Cibuli a špek nakrájíme najemno a na kapce [...]