Maso zvěřiny je vysoce aromatické a má svou osobitou vůni. Výrazný podíl na tom mají různé voňavé silice, které jsou obsaženy v jejich stravě. Chuť a jakost je ovlivňována také dobou, kdy je zvěř lovena, stářím a pochopitelně zdravotním stavem. Zaječí maso má poměrně intenzivní zvěřinovou chuť. Výtečně se hodí pro pečení či dušení s [...]
Archiv receptů
-
Dušený zajíc na pepři
Přidáno admin on Út, 08/01/2013 -
Pastinákovo – pórkový krém
Přidáno admin on Po, 07/01/2013Pórek obsahuje biologicky vysoce hodnotné bílkoviny a také vzácný vitamin B1. Pochlubit se může i vysokým obsahem vitaminu C. Látky obsažené v pórku podporují trávení, povzbuzují výkon jater a žlučníku. Napomáhá také ke stabilizaci kostí. Pastinák je zdrojem vitaminu A, C, E a B6. Působí močopudně a také proti nadýmání. Máte-li chuť na polévku, pak [...]