Chimichurri je argentinské bylinkové pesto. Používá se především na grilované steaky či jiné maso, vhodné je i do salátů. Vyrábí se z cibule, česneku , petržele, oregána, soli, oleje a octa. Nejlépe chutná pochopitelně čerstvě připravené, ale je možno ho zakoupit i v sušené verzi. Legenda praví, že jej vymyslel cestující Brit, který se pravděpodobně [...]
Archiv receptů
-
Čočkový chimichurri salát
Přidáno admin on Út, 12/02/2013 -
Opečená treska se zeleninovým pyré
Přidáno admin on Po, 11/02/2013Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Zásluhu na tom má pevná, světlá, jemně plátkující svalovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Při tepelné úpravě se však musí postupovat opatrně, a hlavně rychle, aby se maso nerozpadlo, protože je mimořádně křehké. Nad touto netradiční úpravou s liškami, zelím a zeleninovým pyré, zajásají všechny mlsné jazýčky. [...]