Tuřín je jednou z nejodolnějších kořenových zelenin. V některých zemích ho nazývají švédská ředkev, protože připomíná její odolnost. Na Moravě ho znají pod lidovým názvem kvaka či kvačka. Jedná se o robustní, nenáročnou a jednu z nejsnáze pěstovaných zelenin. Je chutným a vynikajícím doplňkem zimní stravy. Tuříny jsou rostliny z rodu Brassica. Jako kulturní rostlina [...]
Archiv receptů
-
Tuřín, lahodnější brambora
Přidáno admin on Čt, 14/02/2013 -
Bucatini all’Amatriciana
Přidáno admin on St, 13/02/2013Recept pochází z italského města Amatrice v provincii Rieti, kde se jím původně živili pastýři. V této době se do něj nepřidávávaly rajčata, ale jen pecorino a guanciale. Postupem času byl obohacen o rajčata. Guanciale je slanina vyráběná z vepřového líčka nebo laloku. Guanciale je neuzená a připravuje se tak, že se nechá po dobu [...]