Pastiera Napoletana neboli Neapolský koláč je velice chutný italský tradiční velikonoční koláč. Jedna z legend praví, že jedna z neapolských jeptišek chtěla připravit koláč s vůní květů pomerančovníku, který rostl v zahradách kláštera. Smíchala hrstku pšenice, ricottu, vejce, vodu, která na květech zůstala, přidala voňavé koření a Pastiera byla na světě. Tento koláč s více [...]
Archiv receptů
-
Neapolský velikonoční koláč – Pastiera Napoletana
Přidáno admin on Pá, 22/03/2013 -
Avokádo, máslo námořníků
Přidáno admin on Čt, 21/03/2013Avokádo je plodem hruškovce přelahodného, stále zeleného stromu dorůstajícího až výšky 20 metrů. Pochází z oblasti Střední Ameriky, kde ho původní obyvatelé šlechtili z plané rostliny s mnohem menšími plody. Jeho pěstování se díky španělským dobyvatelům Ameriky postupně rozšířilo do dalších teplých oblastí. V Evropě ho dnes běžně najdeme ve Španělsku a Řecku. Masivně se [...]