Archiv receptů

  • Staňte se znalcem kávy

    Přidáno Veronika on Po, 10/06/2013
    esennce_mlsanicko

    Na úvod malý kvíz. Kolik zrn je potřeba na přípravu 1kg mleté kávy? Jaká země je největším kávovým producentem na světě? Kolik ml kávy dostanete, když si objednáte ristretto? Opravdoví milovníci a znalci kávy vysypou odpovědi z rukávu, jak jste na tom vy? Správné odpovědi se dozvíte na konci článku. Máte-li v „kávovědě“ přeci jen trochu mezery [...]

  • Vynikající candát se zeleninou

    Přidáno Veronika on Po, 10/06/2013

    Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, nemá totiž příliš svalových kůstek. Jeho příprava není nikterak složitá a nezabere nám mnoho času. Jeho maso je tak jemné, že je škoda jeho chuť přebíjet kořením. Stačí ji jen lehce doplnit vhodnými bylinkami a chutný pokrm je na světě. Jako příloha se hodí restovaná zelenina a [...]