Petržel (Petroselinum hortense) je dvouletá, někdy však i vytrvalá rostlina z čeledi mrkvovitých. Pochází z východní části Středomoří, kde se z počátku sbírala jen nať bylin divoce rostoucích v hornatých terénech. Obrat v jejím pěstování nastal za vlády Karla Velikého, který byl známý svou oblibou zeleniny. Byl to údajně on, kdo nařídil její pěstování u svého sídla. V [...]
Archiv receptů
-
Petržel, na ledviny i vlasy
Přidáno Veronika on Čt, 21/11/2013 -
Indické placky – chapati
Přidáno Veronika on St, 20/11/2013Moučné placky jsou základní indickou přílohou a připravují se v mnoha podobách. Nejznámější jsou čapátí, naan a paratha. Tradičně se indické placky pečou v pecích zvané tandoor. Jedná se vlastně o jámu vyhloubenou do země s hladkými stěnami. V těchto pecích se placky pečou i dnes, v indických restauracích ale používají moderní typy pecí, podobající se našim troubám. Také proto [...]