Archiv receptů

  • Pečené ovoce v lahodném těstíčku

    Přidáno Veronika on Pá, 03/01/2014

    Pokud byste si rádi dali něco sladkého, a chtěli byste to zkombinovat s ovocem, pak si připravte pečené ovoce v lahodném těstíčku. Těsto je tak lahodné díky šumivému proseccu. Toto skvělé mlsání je na světě do čtyřiceti minut a jaké použijete ovoce, záleží jen na vaší chuti.   Bílek a žloutek od sebe oddělíme. Prosetou moukou v míse [...]

  • Zázvor na chřipku i trávení

    Přidáno Veronika on Čt, 02/01/2014
    zazvor

    Zázvor je koření, které se získává z oddenků rostliny zvané zázvor pravý. Jeho účinky znali před tisíci lety v Indii a Číně. Odkud pochází ale není známo. Do světa se dostalo díky mořeplavcům. Ve středověku byl v Evropě nejhojněji využíván jako ochucovadlo. Dnes jsou největšími vývozci zázvoru Indie, Čína a Indonésie. Pochlubit se může vitamínem A, B, C [...]