Podle historiků byl vanilkový krém velmi oblíbený již ve Středověku. Kdo však přišel s nápadem vytvořit na jeho povrchu křehkou karamelovou krustu? Pravděpodobně to byl v roce 1691 francouzský kuchař François Massialot. Španělé tvrdí, že jejich crema cartalana z 18. století je předchůdce crème brûlée, jak ho známe dnes. Angličané zase říkají, že vnikl v Cambridgi, a sice [...]
Archiv receptů
-
Crème brûlée
Přidáno Veronika on Pá, 07/03/2014 -
Tataráček z tuňáka
Přidáno Veronika on Čt, 06/03/2014I dnes pro Vás šéfkuchař restaurantu Daliborka připravil zajímavý recept. Tentokrát na vynikající tataráček z tuňáka. Tuňáka jistě všichni známe z konzerv, ale ačkoli nám i ten může přijít jako dobrota, není to nic oproti tomu, jak chutná čerstvý. Kdo již ochutnal steak z tuňáka jistě dá za pravdu, že se jedná o skvělou záležitost, [...]