Archiv receptů

  • Šťovík, zdravá pochoutka

    Přidáno Veronika on Čt, 27/03/2014
    stovik-krvavy

    Šťovík kyselý je druh listové zeleniny pocházející z čeleni Rdesnovité. Podle dochovaných zdrojů je znám již od starověku, původem ze severní Asie. Pro svoji nakyslou, někdy až hořkou chuť si ho lidé cenili už ve středověku, v době, kdy byly kyselé šťávy a odvary velmi cenné. Má velké zelené více nebo méně protáhlé listy podle [...]

  • Käsespätzle aneb sýrové špecle

    Přidáno Veronika on St, 26/03/2014
    Hohe Mut Alm

    TYROLSKO S CHUTÍ.  Stále více Čechů míří za zimními i letními radovánkami do tyrolských Alp, které poskytují celoroční vyžití. Byla by škoda, kdybychom si nechali ujít místní gastronomické speciality, které v mnohém připomínají českou kuchyni. Asi není překvapením, že základní ingredience pro přípravu těch nejvyhlášenějších pokrmů tvoří regionální farmářské produkty. My jsme měli možnost ochutnat některé [...]