Tažin, chcete-li tajin či tagin je označení pro marocké pokrmy z masa, které jsou zvolna dušené spolu se zeleninou, kořením, olivami a citrónem. Tažin se v arabských zemích připravuje ve stejnojmenné nádobě z kameniny či keramiky. Skládá se ze dvou dílů, spodní část má tvar ohnivzdorné keramické mísy, na kterou je položena a vrchní část [...]
Archiv receptů
-
Kuřecí tažin
Přidáno Veronika on Po, 01/09/2014 -
Cidre nebo Cider?
Přidáno Veronika on Čt, 28/08/2014Cider je rok od roku rozšířenější a oblíbenější. Přesto je lidmi mezi řečí často zaměňován za Cidre. Avšak srovnávat tyto dva produkty je jako srovnávat pivo s vínem. Oba jsou to sice lehce alkoholické perlivé nápoje z kvašené jablečné šťávy, zásadně se ale liší metodou výroby, a tedy i složením, a hlavně chutí. Jaký je [...]