Francouzský hnědý džem, tak nazýval rillettes milovník jídla Honoré de Balzac. Původ této pochoutky můžeme sledovat až do dávných dob, ke konci 15. století se podobně zpracovanému vepřovému masu říkalo rille nebo rillée. Od těch dob se na přípravě tohoto pokrmu změnilo jen velmi málo. Důležité je, aby maso bylo skutečně tučné, nejvhodnější jsou mladé [...]
Archiv receptů
-
Rillettes – francouzská delikátní vepřovka
Přidáno Veronika on Út, 13/01/2015 -
Salát s opečenou dýní a schwarzwaldskou šunkou
Přidáno Veronika on Po, 12/01/2015Chcete si pochutnat na vynikajícím salátu? V tom případě si připravte ten podle receptu níže. Je vynikající, opečená dýně a schwarzwaldská šunka mu dodávají ten správný šmrnc. Určitě nezapomeňte na dýňový olej. Ten salát lehce zjemní. Olej přidejte až na konec, při přesáhnutí 120 stupňů Celsia by se zničily jeho pozitivní účinky. Pro 6 [...]