Archiv receptů

  • Jak správně uvařit pohanku?

    Přidáno Veronika on Čt, 15/01/2015
    pohanka

    Původní oblastí pohanky jsou Himaláje, odkud se do Evropy dostala přes jihovýchodní Asii. V Indii ji znali už před 2 500 lety. Na území České republiky se pěstovala již ve 13. století. V této době také pohanka získala svůj název, a sice při nájezdech Tatarů – pohanů. Existují záznamy, že od 17. století pohanková kaše [...]

  • Artyčokový nákyp

    Přidáno Veronika on St, 14/01/2015

    Chutnají Vám artyčoky na pizze? Chtěli byste je ochutnat i v jiné úpravě? Viděli jste je v obchodech, ale nevíte, jak je připravit? Odpovědí může být tento nákyp. Artyčokový nákyp je velmi oblíbený ve Francii a je to vážně velká ale velká dobrota. Jak nakupovat artyčoky? Při nákupu artyčoků dbáme na to, aby stonky byly [...]