Kdo by ke kávě nebo čaji nedal rád bábovku? Českou klasikou je mramorová bábovka. Kdo ji zná, jistě dá za pravdu a kdo ne, měl by to napravit a bábovku upéct. Chutná jako od maminky. Skvěle poslouží jako snídaně i jako svačina. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem a máslem do krémova. [...]
Archiv receptů
-
Mramorová bábovka
Přidáno Veronika on Pá, 27/02/2015 -
Jak správně uvařit kroupy?
Přidáno Veronika on Čt, 26/02/2015I z jednoduchých a levných surovin lze vykouzlit skvělé a zdravé jídlo. Přesně mezi takové se řadí kroupy. Kroupy jsou skvělé do chladných dní, umí totiž zahřát a zasytit. Vznikají broušením obalové vrstvy obilného zrna a vyrábí se z ovsa, pšenice a ječmene. Kroupy jsou dobře stravitelné. Mají lehce oříškovou chuť. Vybrat si můžete ječné, pšeničné, [...]