Víte, jak carpaccio na svět přišlo? Byl jednou jeden Harryho bar v Benátkách, který mimo vlivných mužů navštěvovaly i krásné ženy. Jednou z těchto žen byla komtesa Amalia Nani Mocenigo, která nemohla jíst vařené maso. Komtesa se svou dietou svěřila majiteli baru a ten, protože měl pro tuto dámu slabost, vymyslel tuto delikatesu. Tenoučké plátky [...]
Archiv receptů
-
Carpaccio z červené řepy
Přidáno Veronika on Po, 10/08/2015 -
Jednoduchý letní dezert
Přidáno Veronika on Pá, 07/08/2015Máte ovoce, které byste rádi rychle zpracovali? Dejte je do dezertu. Je lehký, jednoduchý na přípravu a vynikající. My jsme jej připravovali s broskvemi, ale skvěle bude chutnat i s nektarinkami nebo jahodami. Na dezert budete potřebovat 4 menší formičky. Pro 4 mlsouny: Mandle opražíme na suché pánvi. Ovoce očistíme a broskve nakrájíme [...]