Rozvoňte svůj domov po francouzsku, a to velikonočním quichem. V něm navíc můžete upotřebit vajíčka, která třeba nestihnete nabarvit. Traduje se, že lotrinský slaný koláč prvně upekl pekař v Nancy v 16. století. Původně se slané koláče pekly z obyčejného chlebového těsta a teprve poté se na základ začalo používat koláčové, tedy křehké těsto. Hlavní [...]
Archiv receptů
-
Velikonoční quiche s kuřecí klobáskou a vejci
Přidáno admin on So, 08/04/2023 -
Jak poznat zralé avokádo a jak ho nechat dozrát?
Přidáno admin on Út, 21/03/2023Avokádo, dnes již běžně k dostání i v našich končinách. Přece jen ale neroste na našich zahradách a dováží se většinou až z Mexika. Aby k nám nedoputovaly plody přezrálé, musí se sklízet předčasně. Dokonce tak předčasně, že ještě ani na pultech našich obchodů není zralé. Často se tak můžeme u cenovky dočíst, že se [...]