Kobliha je kynuté pečivo ve tvaru lehce zploštělé koule, plněné marmeládou či povidly. Koblihy mají již dlouhou tradici. V Čechách jsou spojovány s masopustem. Již ve 13. století hospodyňky smažily koblihy na tzv. tučný čtvrtek, tedy na poslední čtvrtek masopustu a koblihy pak dávaly dárkem pro masopustníky. Dnes již tato tradice pomalu upadá, ale koblihy [...]
Archiv receptů
-
Smažené koblihy jako od babičky
Přidáno Veronika on Pá, 08/01/2016 -
Bageta zapečená s kukuřicí, salámem a sýrem
Přidáno Veronika on Út, 05/01/2016Máte hlad jako vlk a nechcete se odbýt suchým rohlíkem? Nebo potřebujete dobrý základ, abyste mohli popíjet? Přijde vám ale, že v lednici nic není? Podívejte se pořádně. Možná tam přece jen najdete ingredience potřebné k zapečené bagetě s kukuřicí, salámem a sýrem. Na hlad a jako prevence proti kocovině ideální! Pro 2 – [...]