Málokdo ví, že v době Rakouska Uherska jsme byli chřestovou velmocí. V této době byl chřest pěstovaný na plantážích u Ivančic tím nejslavnějším. V době komunismu byl však považován za buržoazní zeleninu, a proto se tyto plantáže zlikvidovaly. Dnes se český chřest pěstuje převážně u Mělníka a Češi si k němu hledají cestu jen velmi [...]
Archiv receptů
-
Chřest – jak moc je zdravý a jak ho zpracovat?
Přidáno admin on Čt, 01/06/2023 -
Kuřecí burger dvakrát jinak
Přidáno admin on St, 31/05/2023Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um [...]