Amarantovo mrkvová polévka

Říkáte si, že od zítřka se začnete stravovat zdravěji? Začněte raději už dnes, jakmile ochutnáte tuto jednoduchou polévku, budete litovat, že jste ji nejedli už dříve.

Polévka se skládá ze zdravé quioi a amarantu. Amarant, nebo-li svaté zrno, patří mezi nepravé obilniny. Často je používaná při bezlepkové dietě, neobsahuje totiž bílkovinu zvanou lepek. Naopak obsahuje kvalitní bílkoviny, minerály, vitamíny, olej s vysokým zastoupením nenasycených mastných kyselin, škrob a vlákninu.

 

Pro 4 mlsouny:

 

50 g cibule

100 g karotky

80 g kořenové petržele

100 g listového špenátu

40 g amarantu

80 g quinoa

1 lžíce rostlinného oleje

750 ml zeleninového vývaru

sůl

pepř

1 lžička hladkolisté petržele

 

Zeleninu důkladně umyjeme. Mrkev, cibuli i petržel oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev a petržel na malé kostičky. Špenát natrháme na menší lístky. Amarant a quinou krátce orestujeme na rozpáleném oleji a poté je zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu.Popěti minutách přidáme do polévky zeleninu a na středním plameni vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Můžeme podávat.

 

rdc

foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>