Aloo Gobi

Aloo Gobi je pokrm pocházející z jižní Asie, nejvíce populární je v Indii a Pákistánu. Aloo v překladu znamená brambory a Gobi květák. Je tedy zřejmé z jakých hlavních surovin se pokrm připravuje. Další nutností je koření typické pro indická jídla.

Receptů existuje mnoho, co rodina to jiný recept. Mlsáníčko vám přináší jednu z možností jeho přípravy.

Pro 4 mlsouny:

2 lžíce rostlinného oleje

1 větší cibule

1 kousek zázvoru

3 stroužky česneku

½ lžičky kurkumy

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička kari

½ lžička cukru

plechovka loupaných rajčat

1 květák

2 brambory

šťáva z jednoho citronu

hrst koriandru
pita chléb

bílý jogurt k servírování

Květák rozlomíme na malé kousky, opláchneme a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji opečeme cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor, rozetřený česnek, kurkumu, římský kmín a kari. Vše promícháme a asi minutu opečeme. Přimícháme rajčata a cukr. Přidáme květák a na kousky nakrájené oloupané brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme 30 minut probublávat. Během vaření občas promícháme a zkontrolujeme, zda už není všechna zelenina měkká, v případě potřeby přilijeme trochu vody.

Jakmile zelenina změkne, sejmeme z ohně a přimícháme citronovou šťávu a hrst čerstvého koriandru.

Podáváme s pita chlebem a pro zjemnění chuti s bílým jogurtem.

rdc

foto: bbcgoodfood.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>