Aloo Gobi je pokrm pocházející z jižní Asie, nejvíce populární je v Indii a Pákistánu. Aloo v překladu znamená brambory a Gobi květák. Je tedy zřejmé z jakých hlavních surovin se pokrm připravuje. Další nutností je koření typické pro indická jídla.
Receptů existuje mnoho, co rodina to jiný recept. Mlsáníčko vám přináší jednu z možností jeho přípravy.
Pro 4 mlsouny:
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule
1 kousek zázvoru
3 stroužky česneku
½ lžičky kurkumy
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kari
½ lžička cukru
plechovka loupaných rajčat
1 květák
2 brambory
šťáva z jednoho citronu
hrst koriandru
pita chléb
bílý jogurt k servírování
Květák rozlomíme na malé kousky, opláchneme a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji opečeme cibuli. Přidáme nastrouhaný zázvor, rozetřený česnek, kurkumu, římský kmín a kari. Vše promícháme a asi minutu opečeme. Přimícháme rajčata a cukr. Přidáme květák a na kousky nakrájené oloupané brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme 30 minut probublávat. Během vaření občas promícháme a zkontrolujeme, zda už není všechna zelenina měkká, v případě potřeby přilijeme trochu vody.
Jakmile zelenina změkne, sejmeme z ohně a přimícháme citronovou šťávu a hrst čerstvého koriandru.
Podáváme s pita chlebem a pro zjemnění chuti s bílým jogurtem.
rdc
foto: bbcgoodfood.com