Chcete mít uvařeno do 30 minut?
Nepohrdnete těstovinami?
Pak zkuste tyto linguine se smetanou a slaninou.
Chutí a přípravou vám možná připomenou špagety carbonara, ale v tomto receptu je navíc česnek, cibule a smetana.
Kdo nemá rád dlouhé těstoviny, může nahradit za jakékoli jiné.
Pro 4 mlsouny:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
5 plátků slaniny
4 stroužky česnek
2 žloutky
½ kelímku smetany
hrst hladkolisté petržele
nastrouhaný parmezán podle chuti
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Cibuli nakrájíme najemno a česnek nadrtíme. Plátky slaniny nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli se slaninou na něm osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a společně smažíme další minutu, poté stáhneme plamen. Vejce, žloutky, smetanu a parmezán v hrnku vyšleháme. Ochutíme solí a pepřem. Do pánve přidáme slité těstoviny, promícháme a nakonec přilijeme i vaječnou směs. Promícháme a společně vaříme asi jednu minutu. Přidáme petržel a můžeme podávat.
Martina Mlsná
foto: Guy Bailey (Super Food Ideas)