Také máte k snídani rádi pomazánky namazané na křupavém pečivu?
A také stále dokolečka připravujete tytéž pomazánky?
Zkuste příště tuto pomazánku z červené čočky a cukety, je skvělá. K její přípravě sice musíte vytáhnout více nádobí, výsledek ale stojí zato.
I když je v ní malinko vína, nebojte se pomazánku nabídnout i dětem, všechen alkohol se pánvi vypaří.
Pro 4 mlsouny:
1 lžíce olivového oleje
1/8 l suchého bílého vína
100 g cukety
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce kari
1 lžíce bylin
1 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř
Na pánvi rozehřejeme olej a čočku na něm krátce orestujeme, zalijeme vínem a vaříme, dokud čočka nezměkne. Poté slijeme tekutinu a dáme stranou. Cuketu očistíme, usušíme a nastrouháme nahrubo. Posolíme a necháme chvíli stát. Potřebujeme, aby pustila šťávu. Poté důkladně vymačkáme. Bylinky nasekáme. V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, bylinky, kari, čočku a cuketu. Důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety.
Sandra Špačková
foto: ichkoche.at / Blanka Kefer
Dobrý den,
není lepší cuketu také podusit?
díky, Jana