Pomazánka z červené čočky a cukety

Také máte k snídani rádi pomazánky namazané na křupavém pečivu?

A také stále dokolečka připravujete tytéž pomazánky?

Zkuste příště tuto pomazánku z červené čočky a cukety, je skvělá. K její přípravě sice musíte vytáhnout více nádobí, výsledek ale stojí zato.

I když je v ní malinko vína, nebojte se pomazánku nabídnout i dětem, všechen alkohol se pánvi vypaří.

 

Pro 4 mlsouny:

60 g červené čočky
1 lžíce olivového oleje
1/8 l suchého bílého vína
100 g cukety
1 lžíce zakysané smetany
120 g tvarohu
1 lžíce kari
1 lžíce bylin
1 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř

Na pánvi rozehřejeme olej a čočku na něm krátce orestujeme, zalijeme vínem a vaříme, dokud čočka nezměkne. Poté slijeme tekutinu a dáme stranou. Cuketu očistíme, usušíme a nastrouháme nahrubo. Posolíme a necháme chvíli stát. Potřebujeme, aby pustila šťávu. Poté důkladně vymačkáme. Bylinky nasekáme. V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, bylinky, kari, čočku a cuketu. Důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety.

Sandra Špačková
foto: ichkoche.at / Blanka Kefer


Reakce na Pomazánka z červené čočky a cukety

  1. Jana napsal:

    Dobrý den,
    není lepší cuketu také podusit?
    díky, Jana

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>