Polévka, co zahřeje a dodá sílu.
Přesně taková je tato polévka.
Nezapomeňte do polévky přidat bobkový list, který polévce přidá silnější aroma.
Masové knedlíčky navíc pěkně zasytí a když k polévce budete zakusovat pečivo, nebudete potřebovat ani druhý chod.
Dobrou chuť.
Pro 2 mlsouny:
100 g mrkve
150 g celeru
1 lžíce oleje
2 bobkové listy
sůl
250 g mletého masa
3 lžíce strouhanky
1 vejce
½ lžičky sušené majoránky
½ svazku pažitky
Pórek, mrkev a celer oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém podusíme 1/3 pórku. Vyjmeme a dáme do mísy. Zbylou zeleninu a bobkové listy dáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Ochutíme solí a pepře. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a 5 minut povaříme.
Mezitím smícháme maso, vejce, strouhanku a dušený pórek. Dochutíme solí, pepřem, rozemnutou majoránku a promícháme. Vytvarujeme koule, které přidáme do vývaru. Na středním plameni vše společně 10 – 15 minut povaříme.
Pažitku nakrájíme najemno a nakonec přimícháme do polévky.
Martina Mlsná