Ochutnejte tyto báječné muffiny.
Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.
TIP: Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.
1 menší strouhaná cuketa
1 konzerva tuňáka Calvo v tomatové omáčce
2 vejce
1 PL lněného semínka
strouhaný sýr na posypání
sůl, pepř
koření na ryby podle chuti
1 ČL kypřicího prášku bez fosfátů
Postup:
Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku. Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra. Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.
Doba přípravy: 40 minut
Více receptů a informací najdete také na facebookových stránkách společnosti Calvo.