Recept na čokoládové cupcakes

cupcakes

V posledních letech k nám ze západu doputovaly cupcakes a protože se jedná o opravdu vynikající záležitost, našly na pultech obchodů a na našich stolech čestné místo.

Už jste je zkoušeli upéct doma?

Pokud ne, pak začněte třeba s těmito čokoládovými.

Jsou velmi ale velmi jednoduché a budou chutnat nejen všem čokoholikům.

 

Jak upéct čokoládové cupcakes?

Na 24 cupcakes:

150 g hořké čokolády (alespoň 70%)
350 g hladké mouky
50 g kakaa
370 g cukru krupice
1 lžička jedlé sody
3 vejce
200 ml rostlinného oleje
240 ml podmáslí (Mikyšky)
240 ml vychladlé kávy (instantní nebo překapávané)

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Čokoládu nasekáme a dáme do větší mísy. Smícháme s moukou, kakaem, cukrem a sodou. Zbylé ingredience prošleháme, ideálně za pomocí ručního šlehače. Tekutou směs přilijeme k čokoládové směsi a pokračujeme ve šlehání, dokud těsto nebude hladké. Poté přendáme do papírových košíčků (asi do dvou třetin jejich velikosti). Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a asi po několika minutách předáme na mřížku, kde necháme dovychladnout.

Tip: Cupcakes chutnají nejlépe v den upečení, pokud je nezvládnete sníst všechny, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě v pokojové teplotě.

Sandra Špačková
foto: pixabay.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>