Chystáte se pohostit vegetariánskou návštěvu, ale nevíte, co jim nabídnout?
Masožravci by neodmítli řízek a věřte, že stejné je to i s vegetariány – těm ale musíte nabídnout řízky bezmasé.
Možností jaké připravit je mnoho, zkuste začít s těmi z avokáda. Jsou výborné.
Připravte k nim i salát se zálivkou z růžových pomerančů.
Pro 4 mlsouny:
2 vejce
2 lžíce mouky
3 lžíce citrónové šťávy
sůl , pepř
6 lžic oleje
1 čekanka
75 g polníčku
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Obalíme v trojobalu jako řízek a osmažíme na 4 lžících oleje. Necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme pokapané citrónovou šťávou na salátu.
Grapefruity oloupeme tak, že nezbude žádná bílá vrstva. Vymačkáme šťávu. Osolíme, opepříme a přišleháme 2 lžíce oleje. Saláty očistíme, necháme okapat a nakrájíme nebo natrháme jak je libo a promícháme s grapefruitovou zálivkou.
Avokádové řízky chutnají skvěle například s asijskou sladkokyselou omáčkou.
Sandra Špačková
recept + foto: lecker 11/2013