Křupavé řízečky se sladkokyselou omáčkou a rýží

Už jste někdy pekli řízky v troubě? Že ne? Pak to musíte napravit. Připravte si je se sladkokyselou omáčkou a rýží, nebudete litovat.

Do omáčky se přidává sriracha, zajímá vás, co to je? Omáčka Sriracha je světoznámá omáčka a své jméno nese podle thajského městečka Si Racha. Hlavní tóny této omáčky udává směs pálivých chilli papriček a česneku. Omáčka je považována za nejchutnější a nejkvalitnější. Její velmi ostrá chuť je ideální k červenému masu, zvěřině, kebabu, kuřecímu masu, rybám, nudlím i rýži.

Pro 4 mlsouny:

kuřecí prsa
polohrubá mouka
vejce
strouhanka

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a budeme obalovat. Nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Dáme na vymazaný plech a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut. Vyjmeme, namočíme do sladkokyselé omáčky. Podáváme posypané pažitkou, sezamovým semínkem.

Na omáčku:

½ lžíce olivového oleje extra virgin
2 stroužky česneku
1 ½ lžíce medu
4 lžíce sojové omáčky
½ lžičky sezamových semínek
1 ½ lžičky sezamového oleje
4 ½ lžičky sriracha
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vody

Na omáčku rozpálíme na pánvi olej. Přidáme rozetřený česnek a zpěníme (asi 1 minutu). Přidáme med, sojovou omáčku, sriracha a sezamový olej. Přivedeme k varu. Mezitím si ve vodě rozmícháme kukuřičný škrob. Přidáme do omáčky a přivedeme společně k varu. Vaříme tak dlouho, až se omáčka zredukuje na námi žádanou konzistenci. Udržujeme teplé, dokud se neupečou řízečky.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>