Pražma neboli doráda je mořská ryba s pevným bílým, velice šťavnatým masem a jen malými kostmi.
Je vynikající volbou při dietě.
Pražma se perfektně hodí na pečení, smažení či grilování. Vaření se příliš nedoporučuje, maso má tendenci se rychle vysušit.
Pokud si chcete opravdu smlsnout, kupte si pražmu královskou.
Pro 4 mlsouny:
1 lžíce mletého kmínu
1 stroužek česneku
šťáva z 1 limetky
¼ hrnku olivového oleje
2 kukuřičné klasy
1 červená paprika
1 avokádo
¼ nasekané petržele
2 lžíce sladkokyselé omáčky
Smícháme kmín, limetkovou šťávu, 2 lžíce oleje rozetřený stroužek česneku. Marinádou potřeme rybu, přikryjeme a necháme 20 minut marinovat. Kukuřičné klasy 20 minut povaříme v solené vodě vaříme. Kukuřičná zrnka oloupeme a smícháme s nakrájenými rajčaty, paprikou, petrželkou, 1 lžící limetkové šťávy a sladkokyselou omáčkou. Ochutíme solí, pepřem a zbývajícím olivovým olejem. Rybu opečeme z obou stran 3 minuty. Podáváme s čerstvým chlebem a avokádovou salsou.
Sandra Špačková, recept z Ssuper Food Ideas – Emma Braz
foto: Louise Lister