Marinovaná kuřecí prsa na grilu

Je libo rychlý, lehký a velice jednoduchý recept? Připravte si toto marinované kuřecí maso s rýží a sezamovým semínkem.

Sezamová semínka nezapomeňte přidat. Představují totiž zásobárnu důležitých látek pro náš organismus. Obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny.

V létě pokrm připravujte ideálně na venkovním grilu, v zimě na grilu v troubě.

 

Pro 4 mlsouny:

1/3 hrnku omáčky Mirin
1/3 hrnku sojové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 kg kuřecích prsou nakrájených na silnější proužky
1 větší červená paprika nakrájená na 8 kousků
1 větší zelená paprika nakrájená na 8 kousků
2 lžíce sezamových semínek
3 hrnky rýže

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Olej, Mirin a sojovou omáčku smícháme v míse a přidáme kuřecí maso. Promícháme a necháme 15 minut marinovat. Rozpálíme gril v troubě. Maso z marinády vyndáme a dáme stranou. Omáčku nalijeme na rozpálenou pánev, přivedeme k varu a redukujeme asi 5 minut (dokud nezbude asi jen ¼ hrnku). Mezitím napícháme maso a papriky na špejle a špízy potřeme zredukovanou marinádou. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z každé strany. Příležitostně ještě potíráme marinádou. Vyjmeme z grilu, posypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží.

Klára Věchtová
foto: Randy Mayor, styling Leigh Ann Ross


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>