Je libo rychlý, lehký a velice jednoduchý recept? Připravte si toto marinované kuřecí maso s rýží a sezamovým semínkem.
Sezamová semínka nezapomeňte přidat. Představují totiž zásobárnu důležitých látek pro náš organismus. Obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny.
V létě pokrm připravujte ideálně na venkovním grilu, v zimě na grilu v troubě.
Pro 4 mlsouny:
1/3 hrnku sojové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 kg kuřecích prsou nakrájených na silnější proužky
1 větší zelená paprika nakrájená na 8 kousků
2 lžíce sezamových semínek
3 hrnky rýže
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Olej, Mirin a sojovou omáčku smícháme v míse a přidáme kuřecí maso. Promícháme a necháme 15 minut marinovat. Rozpálíme gril v troubě. Maso z marinády vyndáme a dáme stranou. Omáčku nalijeme na rozpálenou pánev, přivedeme k varu a redukujeme asi 5 minut (dokud nezbude asi jen ¼ hrnku). Mezitím napícháme maso a papriky na špejle a špízy potřeme zredukovanou marinádou. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z každé strany. Příležitostně ještě potíráme marinádou. Vyjmeme z grilu, posypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží.
Klára Věchtová
foto: Randy Mayor, styling Leigh Ann Ross