Máte rádi palačinky a rádi experimentujete? Nebo vám naopak klasické palačinky příliš nechutnají, ale přesto byste rádi ochutnali jejich rýžovou alternativu?
Zkuste si připravit netradiční palačinky podle tohoto receptu.
Jsou skvělé k snídani a když vám budou chutnat, možná si je připravíte ještě i k večeři.
Podělte se s ostatními mlsouny v komentářích, jestli vám tento recept chutnal…
Pro 2 mlsouny:
200 g borůvek
2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžičky hnědého cukru
sůl
2 lžičky slunečnicového oleje
Rýži přivedeme v 60 ml vody k varu, přiklopíme pokličkou a necháme asi 30 minut vařit. Poté sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout.
Očištěné borůvky necháme okapat. Vejce, mléko, nastrouhaný kokos, uvařenou rýži cukr a špetku soli smícháme v míse. Lžičku oleje rozehřejeme na pánvi. Polovinu rýžového těsta na něm opečeme dozlatova. Na zbylém oleji opečeme i druhou polovinu těsta. Servírujeme s borůvkami.
Sandra Špačková