Chystáte se večer na pivo? Ať už jdete na točené, nebo si raději otevřete lahvinku doma u televize, tak jako tak si potom určitě rádi něco zakousnete.
No řekněte sami. Není nad večerní chuťovky v podobě topinek, utopenců, nakládaných hermelínů a tvarůžků na všemožné způsoby.
Zkuste dnes tuhle tvarůžkovou dobrotu. V receptu se uvádí tmavý chléb. No… ženy jej jistě uvítají, muži si možná ale raději dopřejí plátek čerstvého chleba křupavou kůrkou.
Pro 2 mlsouny:
1 jarní cibule
200 g tvarůžků
4 lžíce zakysané smetany
kmín
2 listy salátu
2 plátky tmavého chlebu
Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky. Smetanu smícháme se solí, kmínem a kajenským pepřem,poté přimícháme sýr, papriku a cibuli. Salátové listy osušíme, položíme na plátek chleba a navrch naložíme tvarůžkový tartar.
Martina Mlsná, foto + recept z časopisu LECKER (duben/2013)