Lososový tartar – pro některé možná poněkud exotický název, pod kterým byste neměli hledat nic jiného než tatarák z lososa.
Je důležité, abyste na jeho přípravu měli rybu čerstvou.
Jak maso upravit? Pokud máte filet s kůží, je nejlepší odříznout ji ostrým nožem, tak že kůže je dole a rybí maso na povrchu. Díky tomu kůži odstraníte, aniž by na né zůstaly kousky rybího masa.
Pokud najdete v mase kosti, vytáhněte kosti po směru vláken masa, s pinzetou je to snazší. Poté maso nakrájejte na co nejmenší kostičky.
100 g čerstvé rukoly
2 ks šalotky
2 lžíce olivového oleje
limetka
sůl
pepř
Vše na jemno nasekáme a dochutíme limetkovou šťávou, olejem, koprem, solí a pepřem. Rukolu omyjeme, vysušíme, promícháme s 1 lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme dle chuti. Důkladně promíchaný salát klademe na talíř ve tvaru hnízda a navrch servírujeme tartar v libovolném tvaru.
Recept i foto: Chefparade