Lososový tartar na rukolovém salátku

lososovy tartar

Lososový tartar – pro některé možná poněkud exotický název, pod kterým byste neměli hledat nic jiného než tatarák z lososa.

Je důležité, abyste na jeho přípravu měli rybu čerstvou.

Jak maso upravit? Pokud máte filet s kůží, je nejlepší odříznout ji ostrým nožem, tak že kůže je dole a rybí maso na povrchu. Díky tomu kůži odstraníte, aniž by na né zůstaly kousky rybího masa.

Pokud najdete v mase kosti, vytáhněte kosti po směru vláken masa, s pinzetou je to snazší. Poté maso nakrájejte na co nejmenší kostičky.

200 g lososa
100 g čerstvé rukoly
2 ks šalotky
2 lžíce olivového oleje
½ svazku kopru (dle chuti)
limetka
sůl
pepř

Vše na jemno nasekáme a dochutíme limetkovou šťávou, olejem, koprem, solí a pepřem. Rukolu omyjeme, vysušíme, promícháme s 1 lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme dle chuti. Důkladně promíchaný salát klademe na talíř ve tvaru hnízda a navrch servírujeme tartar v libovolném tvaru.

Recept i foto: Chefparade

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>