Vajíčková pomazánka jak ji neznáte

Začněte ráno jinak než suchým rohlíkem nebo chlebem s máslem.

Připravte si skvělou vajíčkovou pomazánku, po které se jen zapráší. Od klasické vajíčkové pomazánky se tato trochu liší. Přidává se do ní nastrouhaná salátová okurka (nezapomeňte ji zbavit semínek), bylinky a také hořčice.

Na tu rozhodně nezapomeňte, právě ona pomazánce dodá ten správný šmrnc. Ostatně, až si příště budete připravovat rybí pomazánku, zkuste hořčici přidat i do ní, je to vážně dobrota.

Pro 4 mlsouny:

2 vejce
150 g salátové okurky
1 svazek oblíbených bylinek (např. pažitky)
15 g tvarohu
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička ostré hořčice
sůl , pepř
4 plátky celozrnného chleba

Vejce ve vroucí vodě povaříme 8 minut, vodu slijeme a vejce necháme vychladiti. Okurku podélně rozkrojíme a za pomocí lžičky vydlabeme jádra. Poté ji spolu s bylinkami nakrájíme nebo nastrouháme na jemno. Vejce oloupeme. Bílek nakrájíme na malé kostičky. Žloutky vidličkou rozdrobíme a smícháme s olejem, tvarohem a hořčicí. Poté přimícháme i okurku, bílek a bylinky. Ochutíme solí a pepřem.

Sandra Špačková
foto: edeka.de


Reakce na Vajíčková pomazánka jak ji neznáte

  1. Lenka napsal:

    Dokonalé! Manžel jí snědl dřív, než jsem ji stihla servírovat. Ještě že máme dost vajec.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>