Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

Brusinky, kdo by je nemiloval jako součást pokrmů jako je svíčková omáčka nebo švédské masové kuličky.

Jejich využití je ale mnohem širší. Skvěle mohou doplnit i vepřovou panenku a v tomto receptu dokonce tvoří hlavní ingredienci.

Omáčka má díky brusinkám lehce nasládlou chuť, ale s vepřovým masem se nijak netluče, ale naopak jej tak skvěle doplní.

 

Pro 4 mlsouny:

0,5 kg vepřové panenky
2 lžičky mletého pepře
1 lžičky rostlinného oleje
3 lžíce balzamikového octa
2 lžíce vody
1 sklenička brusinkové omáčky
2 lžičky másla

Vepřovou panenku odblaníme na nakrájíme na 8 plátků. Vyklepeme je na tenké plátky a z obou stran opepříme. Olej rozehřejeme na pánvi a maso na něm z obou stran asi 5 minut orestujeme. Maso dáme stranou a udržujeme v teple. Na stejnou pánev přidáme ocet a vodu a 30 minut povaříme. Přidáme brusinky a máslo a vše společně minutu povaříme. Servírujeme s vepřovým masem.

Sandra Špačková
foto: Randy Mayor


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>