Brusinky, kdo by je nemiloval jako součást pokrmů jako je svíčková omáčka nebo švédské masové kuličky.
Jejich využití je ale mnohem širší. Skvěle mohou doplnit i vepřovou panenku a v tomto receptu dokonce tvoří hlavní ingredienci.
Omáčka má díky brusinkám lehce nasládlou chuť, ale s vepřovým masem se nijak netluče, ale naopak jej tak skvěle doplní.
Pro 4 mlsouny:
2 lžičky mletého pepře
1 lžičky rostlinného oleje
2 lžíce vody
1 sklenička brusinkové omáčky
2 lžičky másla
Vepřovou panenku odblaníme na nakrájíme na 8 plátků. Vyklepeme je na tenké plátky a z obou stran opepříme. Olej rozehřejeme na pánvi a maso na něm z obou stran asi 5 minut orestujeme. Maso dáme stranou a udržujeme v teple. Na stejnou pánev přidáme ocet a vodu a 30 minut povaříme. Přidáme brusinky a máslo a vše společně minutu povaříme. Servírujeme s vepřovým masem.
Sandra Špačková
foto: Randy Mayor