Chefparade Foodtruck je inspirovaný velkou popularitou tohoto způsobu jídla v USA. Ve škole vaření Chefparade chtěli tento neobvyklý způsob stravování přinést do Prahy a též ukázat lidem, že i z dodávky na ulici mohou dostat fantastické jídlo, které je zdravé, čerstvé, z kvalitních surovin a za přijatelnou cenu.
Ti nejlepší kuchaři ze školy vaření Vám připraví menu, které se s hrdostí může postavit proti jakémukoliv dennímu menu.
Nevěříte? Pak si připravte jen z jejich skvělých receptů. Uvidíte, že příště už váhat nebudete.
Na přípravu budete potřebovat
kuřecí vykostěná stehna
olej
Těstíčko na maso:
soda
jablečný ocet
solamyl
mouka
Omáčka na maso:
rýžový ocet
kikoman
smetanové semínko
Salát:
salátová okurka
bílá cibule
rýžový ocet
sladká chilli omáčka
sůl
pepř
Kuřecí vykostěná stehna nakrájíme na menší kousky. V misce si smícháme vejce, sodu, jablečný ocet, sodovku, solamyl a mouku na těstíčko, v kterém obalíme kousky kuřete. V pánvi si rozpálíme olej a kousky kuřete na něm osmahneme. Na omáčku, do které se pak kousky namáčejí, si smícháme lžíci arašídového másla, lžíci rýžového octa, lžíci sojové omáčky, podle chuti přidáme chilli omáčku.
Zeleninu si nakrájíme – salát na nudličky, okurku na kolečka nebo kousky, cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme a ochutíme solí, pepřem, octem a sladkou chilli omáčkou. Zastříkneme olivovým olejem. Podáváme posypané sezamovým semínkem společně s masem a omáčkou.
Zdroj a foto: Chefparade Foodtruck