Měli jste náročnou noc, domů jste se vrátili společensky notně unavení a probudili jste s hlavou jako střep a s kručícím žaludkem?
Nebo vás jen čeká náročný den a víte, že se k jídlu jen tak nedostanete? Pak to chce vydanou snídani.
Příprava takové snídaně sice spotřebuje hodně času, ale investovaného času litovat nebudete.
Pro 4 mlsouny:
1 červená cibule
80 g panchetty (anglické slaniny)
200 g cherry rajčat
1 lžíce tymiánových lístků
4 vejce
sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme na asi 2 cm kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Troubu předehřejeme na 190 °C. Brambory, cibuli, panchettu a rajčata smícháme v míse. Čtyři zapékací misky (4cm hluboké o velikosti 10cm x 15cm) vymažeme olejem. A promíchanou směs rozdělíme na čtyři díly a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme 40-50 minut, dokud brambory nezměknou. Během pečení směs dvakrát promícháme. Po upečení vyjmeme z trouby, posypeme tymiánem a za pomocí lžíce do směsi uděláme díru, do které opatrně rozklepneme vejce. Opět vložíme do trouby a pečeme 5-10 minut, až bílky ztuhnou. Poté vyjmeme, osolíme, opepříme a podáváme.
Sandra Špačková
foto: Ben Dearnley, Super Food Ideas – květen 2007