Honí vás mlsná? Tak neváhejte a upečte si tuhle jednoduchou roládu. Za půl hodiny máte roládu upečenou a pak už jen chvíli počkat než vychladne.
Pro oživení chuti do rolády přidejte panáka kokosového alkoholu. Pokud budou roládu jíst i děti, alkohol raději vynechejte, nebo přidejte jen malou lžičku.
Máte-li v kuchyni ovoce, které potřebuje zpracovat, můžete do krému přidat i kousky ovoce, roláda tak bude dostane úplně jiný rozměr.
3 lžíce teplé vody
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g mouky
1 lžíce kypřícího prášku
250 ml smetany ke šlehání
100 g kokosu
1 panák Bacardi coco nebo jiného kokosového likéru
čokoláda na glazování
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutek, vodu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přimícháme kakao a poté prosetou mouku a kypřící prášek. Nakonec opatrně přimícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 210 stupňů a pečeme 15 minut. Poté těsto ihned přendáme na utěrku a opatrně ji srolujeme. Necháme vychladit. Mezitím smícháme kokos, ohřátou smetanu (pozor, aby neprošla varem) a likérem. Promícháme a necháme vychladit. Jakmile směs vychladne, za pomocí ručního mixéru, vyšleháme do šlehačky. Jakmile roláda vychladne, rozrolujeme jí, namažeme kokosovou šlehačkou a opět opět srolujeme. Potřeme čokoládovou glazurou a můžeme ještě zasypat kokosem.
Sandra Špačková
foto: Norbert Tutschek, ichkoche.at