V létě často nemíváme chuť na maso. To je také důvod, proč vám přinášíme další z vegetariánských receptů. Tentokráte na cuketovou frittatu
Tento sezónní pokrm je velice jednoduchý na přípravu a je připravený bez větší námahy.
Díky vejcím je velice sytý, a tak se hodí i k obědu.
Pokud vám náhodou něco zbude, neváhejte pokrm dojíst i za studena k večeři nebo k snídani. Pochutnáte si.
Pro 4 mlsouny:
1 cibule
1 stroužek česneku
2 větvičky rozmarýnu
125 g sýru mozzarella
4 vejce
3 lžíce pesta
pepř, sůl
4 lžíce olivového oleje
bazalka k podávání
Cuketu očistíme na nakrájíme na asi 1 centimetr široké olátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozmarýn omyjeme, necháme okapat a od stonků odtrháme jehličky. Sýr natrháme na malé kousky. Vejce, mléko a pesto smícháme. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Na pánvi vhodné do trouby o průměru 28 cm rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky cukety (asi 4 minuty). K poslední porci přidáme asi na 2 minuty před koncem cibuli s česnekem. Poté dáme do pánve všechny plátky cukety, zalijeme mléčnou směsí a zasypeme sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a 20 minut pečeme. Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut dojít. Nakrájíme na kostičky a podáváme s bazalkou.
Martina Mlsná
foto: Food & Foto, Hamburg, lecker.de